Online geld verdienen met youtube

Hoe jij in 2022 online geld kunt verdienen op YouTube. 5 eenvoudige manieren om betaald te worden

De groeiende economie van videomakers heeft een aantal verschillende manieren opgeleverd om online geld te verdienen op YouTube. En hoewel sommige methoden een lagere toetredingsdrempel bieden dan verdienen via advertenties, blijft de basis van succes hoogwaardige content en een betrokken publiek.

Als je jouw creatieve kant kunt aanboren en bereid bent veel moeite te doen, kun je misschien ook online geld verdienen op YouTube. Hier zijn een paar methoden om te verkennen. 

Methoden online geld verdienen Youtube

Hoe betaald te worden op YouTube. In dit artikel bespreken wij 5 methoden om online geld te verdienen op Youtube: 

 1. Bereik 1K abonnees en meld je aan voor het YouTube-partnerprogramma
 2. Word een affiliate marketeer
 3. Creëer gesponsorde inhoud via merkdeals
 4. Creëer en verkoop je eigen product of merchandise
 5. Schakel over op crowdfunding

Over al deze manieren leer je o.a in de training een ‘Succesvol Youtube kanaal opzetten‘.

online geld verdienen met youtube

 1. Bereik 1K abonnees en meld je aan voor het YouTube-partnerprogramma

Laten we deze eerst uit de weg ruimen. De grootste hindernis voor deelname aan het YouTube-partnerprogramma is het overschrijden van de drempel van 1000 abonnees. Zodra jij dat doet, opent dit de deur naar het verdienen van advertentie-inkomsten en kan je beginnen met online geld verdienen via Youtube.

Voordat je partner kunt worden, gelden een aantal aanvullende voorwaarden:

 • Je video’s moeten voldoen aan de advertentierichtlijnen van de site en meer dan 4.000 geldige openbare kijkuren hebben in de afgelopen 12 maanden.
 • Je moet in een in aanmerking komend gebied wonen.
 • Je moet een Google AdSense-account koppelen.

Zodra je aan de vereisten voldoet, kan jij je aanmelden door in jouw te klikken en naar het gedeelte ‘Inkomsten genereren’ te gaan.

Als partner kun je geld verdienen met advertenties, lidmaatschapsvoordelen en functies zoals Super Chat, waarmee kijkers betalen om hun berichten tijdens een livestream onder de aandacht te brengen. Kortom, er zijn diverse manieren om met volgers op jouw kanaal online geld te verdienen op Youtube. 

Hoeveel views op YouTube heb je nodig om online geld te verdienen?

Je wordt niet betaald per videoweergave. In plaats daarvan wordt jij betaald voor de keren dat iemand een advertentie in uw video bekijkt of erop klikt.

Influencer Marketing Hub zegt dat hoewel de betaling varieert, het gemiddelde YouTube-kanaal ongeveer 15 euro per 1.000 advertentieweergaven kan verwachten. Dat vertaalt zich naar 3 tot 5 euro per 1.000 videoweergaven als je rekening houdt met het aantal advertenties dat daadwerkelijk wordt bekeken. Je hebt dus veel weergaven nodig om veel online geld te verdienen via Youtube. 

Dus wanneer begin je online geld te verdienen op YouTube?

Je wordt betaald zodra uw saldo $ 100 bereikt. Stel dat er ongeveer 1.000 videoweergaven nodig zijn om $ 4 te verdienen van die kijkers die advertenties hebben gezien. Je zou 25.000 videoweergaven nodig hebben om $ 100 te verdienen met die advertenties.

Klinkt als een lange weg voor de boeg?

Hieronder staan ​​alternatieve manieren om online geld te verdienen met Youtube voordat je 1.000 abonnees bereikt.

 1. Word een affiliate marketeer

Affiliate marketing is misschien wel de meest praktische manier om online geld te verdienen met je YouTube-verkeer, vooral als je van plan bent video’s met productreviews te maken. Het werkt als volgt:

Je vind een bedrijf of verkoper met een aangesloten programma, zoals Amazon Associates, en meldt je aan om lid te worden. Eenmaal geaccepteerd, gebruik je hun proces om aangepaste links te maken naar producten die je in je video’s wilt gebruiken. Bekijk of verwijs naar de producten in jouw YouTube-video’s, en plak uw aangepaste affiliate marketinglink(s) in het beschrijvingsveld wanneer jij uploadt. Als partner van een merk verdien je commissie wanneer een kijker op jouw aangepaste link klikt en het product koopt. Affiliate marketing is een mooie manier om online geld te verdienen via Youtube. 

Vergeet niet om jouw kijkers op de juiste manier op de hoogte te stellen van jouw band met het merk of de merken die worden weergegeven, en zorg ervoor dat ze naar de “link in de beschrijving” verwijzen wanneer jij jouw video opneemt. 

 1. Creëer gesponsorde inhoud via merkdeals

Het sluiten van een merkdeal, ook een vorm van affiliate marketing, is een andere manier om online geld te verdienen op YouTube: bedrijven die geïnteresseerd zijn in het publiek van je kanaal kunnen je video’s sponsoren of je aanbiedingen voor productplaatsing aanbieden in ruil voor een shoutout.

Het operatieve woord hier is ‘publiek’, wat betekent dat dit soort deals zich eerder zullen voordoen wanneer jij een aanhang ontwikkelt. Naarmate je kanaal groeit, kun je rechtstreeks contact opnemen met de merken waarmee je wilt werken, of bronnen zoals de bovengenoemde affiliate-marketingsites gebruiken om zakelijke partners te vinden die bij jouw stijl van inhoud passen.

Met merkdeals kan jij flinke bedragen ontvangen, commissie per verkoop verdienen of het product of de dienst gratis krijgen. Zodoende kan je online geld verdienen met jouw Youtube kanaal. 

Houd rekening met het volgende: als je een aanbeveling hebt of productplaatsing in een video gebruikt, moet je YouTube hiervan op de hoogte stellen door een vakje aan te vinken in het tabblad ‘Geavanceerde instellingen’ van je videomanager om aan te geven dat je video betaalde promotie bevat.

geld verdienen online youtube

 1. Creëer en verkoop je eigen product of merchandise

Vierde manier om online geld te verdienen middels Youtube. Als je merchandise hebt of een service aanbiedt die relevant is voor je publiek, laat het hen dan weten en plaats links in je video’s. 

Als jij een fysiek product wilt verkopen, moet je mogelijk materiaal kopen of een fabrikant zoeken, maar jij kan ook downloadbare producten verkopen, zoals e-books, kunstafdrukken of virtuele lessen. Zorg voor een veilig betalingssysteem voordat jij reclame maakt voor jouw goederen.

Stimulans om te verkopen: hoewel het maken van uw eigen producten een stuk moeilijker kan zijn dan die van andere bedrijven, kan jij op deze manier meer geld verdienen, aangezien jij het grootste deel van juw opbrengst als producteigenaar behoudt.

 1. Schakel over op crowdfunding

Laatste manier om online geld te verdienen via Youtube is middels crowdfunding. Crowdfunding is een andere manier om inkomsten te genereren om je kanaal draaiende te houden. Er zijn twee primaire soorten crowdfunding: terugkerend en projectgebaseerd. In het eerste, dat beter geschikt is voor makers van inhoud, betalen fans van het kanaal een klein abonnementsgeld voor extraatjes en/of een exclusief toegangsniveau.

Meer abonnees betekent meer online geld verdienen via Youtube. Incentives zoals één-op-één videochats, privélessen of merchandise kunnen kijkers verleiden zich aan te melden. Patreon is een populair crowdfundingplatform en dient als extra inkomstenstroom voor veel videomakers, muzikanten en andere artiesten met een meer dan bescheiden aanhang.

Hoeveel geld kun je online verdienen op YouTube?

Deze vraag is een ingewikkelde. Het antwoord is verwant aan het landschap van de muziekindustrie. Net als de breakout-bands en artiesten die de juiste snaar raken en een exponentiële fanbase opbouwen, staan ​​YouTube-sterren met miljoenen volgers klaar om het meeste geld te halen, met gemakkelijk zeven cijfers. Met een groot kanaal in Nederland is het mogelijk om hier een mooi maandsalaris aan over te houden. Online geld verdienen via Youtube staat nog steeds redelijk in de kinderschoenen en biedt nog genoeg kansen. 

Verdien een publiek en verdien meer op de lange termijn

YouTube biedt kansen voor iedereen, maar het is geen platform om snel online veel geld te verdienen. Het kost tijd, moeite en een betrokken publiek om geld te verdienen op YouTube. Het goede nieuws is dat je met een beetje motivatie en veel oefening manieren kunt vinden om vóór de felbegeerde drempel van 1000 abonnees te gaan. 

Online geld verdienen Youtube – Tips 

Houd deze tips in gedachten als jij aan de slag gaat en online geld wil verdienen met Youtube:

 • Hoe meer video’s je maakt en uploadt, hoe makkelijker het is om de drempel voor kijkuren te halen.
 • Hoe beter jij jouw inhoud target op een specifieke doelgroep of niche, hoe groter de kans dat uw kijkers zich abonneren op meer.
 • Doordachte, vermakelijke video’s hebben meer kans om bekeken te worden, dus het loont de moeite om tijd te steken in planning en productie.
 • Doe geen afbreuk aan de kracht van een gerichte titel en opvallende thumbnail om de aandacht van de kijker te trekken.

Online geld verdienen Youtube – Cursus

Leer hoe je een succesvol YouTube-kanaal opzet in de volgende training.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over een van deze methoden om online geld te verdienen via Youtube, kan je altijd mailen naar info@123onlingeldverdienen.nl