Online geld verdienen met affiliate marketing

Wil je leren hoe je online geld kunt verdienen met affiliate marketing, maar weet je niet goed waar je moet beginnen?

Bij affiliate marketing draait alles om het genereren van duizenden zonder enige moeite, toch? Dat is tenminste wat een snelle Google-zoekopdracht je zou doen geloven, maar zoals gewoonlijk is de waarheid iets complexer dan dat.

Ja, je kunt online geld verdienen met affiliate marketing. Goed geld. En ja, je kunt zelfs geld verdienen terwijl je slaapt. In dit artikel gaan we je leren hoe je passief inkomen kunt genereren met succesvolle affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is wanneer een online retailer jouw een commissie betaalt voor verkeer of verkopen die zijn gegenereerd op basis van jouw verwijzingen. Het is in wezen klassieke reclame op een minder opdringerige manier. 

Betekent dit dat je een website kunt maken, een heleboel gelieerde links kunt toevoegen en de gelieerde commissies kunt zien binnenkomen? Niet helemaal, maar daar komen we wel op uit. Voor nu hoef je alleen maar de basis te kennen van hoe affiliate marketing werkt en hoe je daar online geld mee kan verdienen:

  1. Je beveelt een product of dienst aan bij je volgers via je website, blog of e-maillijst.
  2. Jouw volgers kopen het product of de dienst via jouw gelieerde link.
  3. Jij krijgt een commissie uitbetaald voor de verkopen die zijn gedaan met behulp van jouw aangesloten link.

Laten we dit proces in het vervolg van dit blog in detail uitsplitsen om ervoor te zorgen dat jij precies weet hoe je een succesvolle affiliate marketing strategie kunt maken en online geld kan verdienen.  

Mocht je nu al zelf aan de slag willen gaan, raden we Affiliate Marketing Revolutie aan

online geld verdienen met affiliate marketing

Wat je nodig hebt om Affiliate Marketing te starten

Er zijn 2 dingen die je nodig hebt om aan de slag te gaan met affiliate marketing en online geld te verdienen met deze methode. 

  • Maak een website of blog in jouw niche
  • Kies aangesloten producten om te promoten
  1. Maak een website of blog voor jouw niche

Om online geld te verdienen met affiliate marketing, is het eerste wat je nodig hebt een website. Als het gaat om het bouwen van jouw website, heb jij talloze opties. Maar we raden ten zeerste aan om WordPress te gebruiken. Met WordPress kan iedereen binnen enkele minuten snel een professioneel ogende website bouwen, zelfs als je niet weet hoe je moet coderen:

Bovendien heeft WordPress meer tools om hun sites op een hoger niveau te laten presteren dan andere websitebouwers. Dat betekent meer functionaliteit op jouw hele site en een betere gebruikerservaring (UX) voor jouw bezoekers.

  1. Kies aangesloten producten om te promoten

Als je het werk hebt gedaan om een ​​niche te kiezen, zou het kiezen van gelieerde producten om te promoten gemakkelijk moeten zijn. Kies producten die bij jouw niche passen en betrekking hebben op jouw inhoud. Je bent weer een stuk dichterbij het online geld verdienen met affiliate marketing. 

Een van de beste manieren om uw aangesloten producten te selecteren, is door lid te worden van een aangesloten netwerk.

Affiliate-netwerken zijn bedrijven die verkopers en aangesloten marketeers met elkaar verbinden, zodat beide meer geld kunnen verdienen. Affiliate marketeers gebruiken affiliate-netwerken om betere productselecties te maken om op hun site te promoten.

Er zijn veel aangesloten netwerken, maar hier zijn enkele van de meest populaire:
– Paypro
– Daisycon
– Tradetracker
– Awin 

Een van de voordelen van aangesloten netwerken is dat ze doorgaans meer gegevens hebben over hoe goed een product verkoopt. Jij kan die gegevens vervolgens gebruiken om het online geld dat je verdient met affiliate marketing te vergroten.

Oké, nu je je website hebt gebouwd en je weet welke producten je wilt promoten, is het tijd om je te verdiepen in het exacte proces om online geld te verdienen met affiliate marketing.

Hoe jij online geld kunt verdienen met affiliate marketing

Nu je een website hebt en lid bent geworden van een aangesloten netwerk, is het het juiste moment om inkomsten te genereren met je site met affiliate marketing.

Laten we beginnen!

Stap 1) Creëer content die affiliate-inkomsten genereert

In een poging om online geld te verdienen met affiliate marketing, publiceren de meeste beginners gewoon wat willekeurige inhoud en voegen ze affiliate links toe aan het artikel.

Die strategie kan wel of niet werken, maar als jij jouw affiliate inkomsten echt wilt vergroten, moet jij ervoor zorgen dat de inhoud die u publiceert uw doelgroep bereikt.

Je doelgroep is iemand die een product wil kopen, maar niet zeker weet of het product de moeite waard is. Soms weet de gebruiker niet eens welk product hij moet kopen om aan zijn behoeften te voldoen.

Als aangesloten marketeer is het jouw taak om gebruikers te helpen het juiste product voor hun behoeften te ontdekken met hoogwaardige inhoud, hen te helpen een aankoopbeslissing te nemen en ze vervolgens naar de productwebsite te navigeren om de aankoop te voltooien.

Dat betekent dat jouw artikel moet zijn gericht op zoekwoorden met onderzoeksintentie – het type zoekwoorden dat jouw doelgroep op Google gebruikt om onderzoek te doen naar het product dat ze willen, vlak voordat ze de aankoop doen. Zo maximaliseer je de kans om online geld te verdienen met affiliate marketing. 

affiliate marketing online geld verdienen

Stap 2) Promoot jouw partnerproducten in de inhoud

Nu weet je wat voor soort inhoud je gaat produceren is het tijd voor onderzoek op welke manier jij online geld gaat verdienen middels affiliate marketing. Jij zoekt naar onderwerpen die draaien om jouw doelgroep die op zoek is naar een antwoord op het probleem waarmee zij worden geconfronteerd.

Zodra jij jouw zoekwoordonderzoek hebt gedaan en jouw inhoud ideeën heeft, is het tijd om gelieerde links in jouw inhoud in te voegen.

De manier waarop jij jouw gelieerde links invoegt, is afhankelijk van het specifieke artikel dat jij schrijft. Het zou geen zin hebben om affiliate links toe te voegen aan 5 verschillende producten als je een productreview doet.

Aan de andere kant, als je de “Top 10 tools voor het oplossen van X” laat zien, zou je meerdere gelieerde links willen plaatsen om je kansen op meer verkopen te vergroten.

Het doel is om jouw links zo strategisch mogelijk in te voegen. Daardoor ga je meer online geld verdienen met affiliate marketing. 

Stap 3) Verander jouw bezoekers in gelieerde klanten

Een van de grootste fouten die nieuwe aangesloten marketeers maken om zoveel mogelijk online geld te verdienen met affiliate marketing, is ervan uit te gaan dat ze hun verkeer 10x moeten verhogen als ze hun winst 10x willen verhogen.

Zo werkt het eigenlijk niet, wat goed nieuws voor je is.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat jij een product promoot op jouw site dat 50 betaalt als aangesloten commissie voor elke verkoop die jij doet. En stel je voor dat de conversieratio van je partner 2% is, wat betekent dat voor elke 100 bezoekers die je naar die website stuurt, er 2 het product kopen.

Dat betekent dat de CPC (kosten per klik) die u verdient € 1 per klik is.

(CPC = totale inkomsten van partners / totaal verkeer dat jij hebt verzonden)

Maar wat als jij 2x meer bezoekers naar de gelieerde productsite zou kunnen sturen? Op basis van de CPC-waarde kan jij ook de inkomsten van jouw partner verdubbelen. En het beste van alles… Jij hoeft niet meer verkeer naar uw site te krijgen. In plaats daarvan kan jij eenvoudig een campagne voor conversie-optimalisatie opzetten die jouw inkomsten verhoogt, dit is een belangrijk onderdeel van online geld verdienen met affiliate marketing. 

geld verdienen met affiliate marketing

Meer weten over online geld verdienen met affiliate marketing?

Wil je meer weten over online geld verdienen met affiliate marketing? Bekijk dan de Affiliate Marketing Revolutie. Hierin leer jij stap voor stap, in detail, hoe je een succesvolle affiliate marketing website kan opzetten. De stappen hierboven worden middels video’s uitgebreid toegelicht per module. Voor nog meer vragen over online geld verdienen met affiliate marketing, neem contact met ons op. Mail naar info@123onlinegeldverdienen.nl

Affiliate marketing revolutie downloaden