Online geld verdienen met bloggen

Denk je dat bloggen slechts een hobby is? Denk nog eens goed na – bloggen is een methode om online geld te verdienen. Hier leest u hoe u aan de slag gaat, uw niche vindt en van uw blog een leuke geldverdiener maakt. We zullen eerlijk zijn: bloggen is niet de snelste manier om online geld te verdienen. Maar het mooie is dat iedereen het kan.Het enige wat je nodig hebt is iets interessants om te zeggen en genoeg geduld en toewijding om bezoekers en volgers op te bouwen. 

Hoe start je een blog?

Als je online geld wil verdienen met bloggen raden we aan een eigen website te maken. 

Voordelen: Volledige controle over ontwerp en aanpassing, uw eigen aangepaste URL en de mogelijkheid om advertenties en gelieerde links te gebruiken zoals u dat wilt

Nadelen: je moet betalen – eerst voor je domeinnaam (URL) en vervolgens voor hosting. De kosten zijn gelukkig laag denk aan een paar euro per maand. 

Als je niet echt technisch onderlegd bent, lijkt de gedachte om je eigen website te maken misschien best eng, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig om te doen, en je kunt er een maken in een paar uurtjes.

Met je eigen website kun je een unieke persoonlijke branding creëren (met je eigen URL), en er is geen risico dat je blog door het platform wordt verwijderd – je bent eigenaar van de site en hebt volledige controle. WordPress heeft een waanzinnig aantal sjablonen of ’thema’s’ waaruit je kunt kiezen – neem de tijd om er een te kiezen die past bij zowel je persoonlijkheid als het onderwerp van je blog. Kies voor iets duidelijks en eenvoudigs, met ruimte voor grote afbeeldingen en gemakkelijk leesbare lettertypen. De eerste stappen naar online geld verdienen met bloggen zijn gezet. 

Om een goede kickstart te maken met affiliate marketing en geld te verdienen met online bloggen raden wij de Affiliate Marketing Revolutie aan.

online geld verdienen met bloggen

Online geld verdienen met bloggen – Onderwerp kiezen

Dit kan het gemakkelijkste of het moeilijkste deel zijn van het starten van online geld verdienen met een blog. 

Het belangrijkste in dit stadium is om een ​​niche te kiezen waarin je jezelf een autoriteit kunt noemen – de grootste fout die nieuwe bloggers maken in zo’n drukke blogosfeer is het starten van een blog zonder te proberen iets verrassends of anders te doen.

Als mode bijvoorbeeld jouw ding is, zou je in plaats van generieke mode-inhoud te combineren je liefde voor kleding kunnen combineren met je oprechte zorg voor het milieu door in plaats daarvan te bloggen over milieubewuste ontwerpers?

Dit zijn de beste manieren om een ​​onderwerp voor je nieuwe blog te vinden:

  • Kijk naar andere blogs – Wat is al succesvol? En nog belangrijker, wat ontbreekt er? Zoek de gaten in de markt.
  • Gebruik Google – Waar zoeken mensen naar? Gebruik door Google voorgestelde zoekopdrachten en automatisch aanvullen om te ontdekken waar mensen naar zoeken. Als ze ernaar zoeken, toont dat aan dat er vraag is.
  • Zoek in forums naar veelvoorkomende veelgestelde vragen – Als mensen geen antwoord op hun vragen kunnen vinden, gaan ze naar forums. Wat vragen ze? Waar hebben ze advies over nodig? Dit laat zien waar mensen in geïnteresseerd zijn en waar informatie over ontbreekt.
  • Volg de huidige trends – Welke onderwerpen komen momenteel in de media? Het is goed om een ​​onderwerp met een lange levensduur te kiezen, maar als je in een vroeg stadium kunt meeliften op een trend, kun je jezelf snel als een expert op dit gebied voor anderen laten gelden. 
  • Denk na over verschillende soorten inhoud – Zou u zelfstudies/handleidingen kunnen maken? Beoordelingen? Sollicitatiegesprekken? Lijsten? Het is misschien niet waar je over schrijft, maar hoe je schrijft waardoor je je onderscheidt.
  • Identificeer je eigen interesses en passies – Hoewel al het bovenstaande belangrijk is, heeft het geen zin om te bloggen over iets waar je geen interesse in hebt. Je zult je snel vervelen en mensen zullen je gebrek aan enthousiasme opmerken. Schrijf over iets waar je echt, echt om geeft.

Kortom, het onderwerp zoeken voor het blog is een van de belangrijkste onderdelen in het online geld verdienen met een blog. 

Blogverkeer vergroten

Als je eenmaal je website hebt gemaakt, een geweldig blogonderwerp hebt bedacht en je eerste berichten hebt gepubliceerd, is de grote vraag: waar zijn alle lezers? Zonder lezers kan je geen online geld verdienen met bloggen. 

Je kunt niet zomaar verwachten dat mensen je blog op magische wijze vinden en beginnen te lezen. Je moet het promoten!

Promoot uw blog op sociale media

Zoals bij elk bedrijf tegenwoordig, wordt u waarschijnlijk niet opgemerkt als u geen sociale media-accounts heeft.

We raden aan om pagina’s/accounts voor je blog in te stellen op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en zelfs LinkedIn (je bent toch in wezen je eigen bedrijf, toch?). Ontwerp deze accounts in een soortgelijk kleurenschema/thema als uw blog, zodat uw merk consistent en gemakkelijk herkenbaar is.

Gebruik ze om nieuwe berichten te delen en andere bloggers/influencers/bedrijven te taggen die jouw inhoud zouden kunnen delen en het helpen om een ​​nog groter publiek te bereiken.

Je kunt ook wat betaalde advertenties gebruiken om je blog te helpen een breder publiek te bereiken, of een wedstrijd houden om meer vind-ik-leuks te genereren. Als je eenmaal de volgers hebt, houd ze dan geïnteresseerd door regelmatig te posten (niet alleen voor nieuwe blogposts).

Volgende stap is geld verdienen met het online blog. 

geld verdienen online met bloggen

Geld verdienen met online bloggen

Als je blog eenmaal in de lucht is, kun je (eindelijk!) gaan kijken naar manieren om er winst mee te maken. Dit zijn de beste en gemakkelijkste manieren om als blogger online geld te verdienen:

Online geld verdienen met blog – 1: Gebruik affiliate marketing op je blog

Affiliate marketing is de beste manier om online geld te verdienen met bloggen. Affiliate marketing werkt door affiliate links toe te voegen aan de tekst van uw blog. U kunt een kleine commissie verdienen elke keer dat een lezer doorklikt naar een site die u aanbeveelt en een aankoop doet. De links leiden lezers naar de website van een merk, en het geld dat u ontvangt is om ‘bedankt’ te zeggen voor het sturen van enkele van uw lieve lezers naar hun site. Bijna alle online eCommerce-websites hebben een of ander aangesloten programma, zoals Amazon, Bol.com, Wehkamp. 

De sleutel is om authentiek en oprecht te zijn met affiliate marketing. Schrijf recensies en artikelen met uw eerlijke mening en moedig uw lezers alleen aan om iets te kopen als u denkt dat het een goed product of dienst voor hen is.

Online geld verdienen met blog – 2: Voeg banneradvertenties toe aan uw website

Als een meer visuele manier van adverteren, kunt u banneradvertentieruimte op uw blogpagina verkopen aan merken die betrekking hebben op uw lezers. Dit is ook een goede manier om wat extra geld te verdienen met online bloggen. 

Advertenties kunnen overal worden geplaatst, maar ze staan ​​meestal bovenaan blogpagina’s of in de zijbalk.

U kunt op twee manieren online geld verdienen met een blog. CPC (kosten per klik) betekent dat u een vaste betaling krijgt voor elke lezer die op de advertentie klikt, terwijl CPM (kosten per duizend) betekent dat u een vaste betaling onderhandelt voor elke 1.000 ‘vertoningen’ die de advertentie krijgt. Met de groei van AdBlocker-plug-ins kunnen de CPC en CPM laag zijn, maar dit hangt wel af van uw branche en het kan weinig kwaad om ze uit te proberen. Een snelle manier om aan de slag te gaan, is door een account aan te maken bij Google AdSense.

Online geld verdienen met blog – 3: Schrijf advertorials en gesponsorde content

Volgens de bloggers die we hebben gesproken, is een van de beste manieren om online  geld te verdienen met een blog het aanbieden van gesponsorde inhoud (of advertorials). Dit zijn in wezen advertenties in de vorm van een betaald artikel of blogbericht.

Als Adidas bijvoorbeeld een nieuwe badkledinglijn uitbrengt en je een blog over sportkleding voor dames hebt, kunnen ze je misschien aanbieden om je te betalen om een ​​artikel over hun assortiment te schrijven. Mogelijk kunt u bovenaan ook een aantal affiliatielinks toevoegen.

Deze methode om online geld te verdienen met een blog werkt meestal het beste als je een sterk nichepubliek hebt. Als je lezerspubliek eenmaal is gegroeid, zullen merken je vaak benaderen om gesponsorde berichten te bespreken. 

We raden aan meerdere testen te doen om online geld te verdienen met een blog. 

Kun je echt geld verdienen met bloggen?

Zoals we hebben gezien, is het antwoord ja! Maar hoeveel geld je online kunt verdienen met bloggen is variabel. Dat is de aard van het geld verdienen met een blog in het begin, maar met de tijd kunnen bloggers het heel goed doen. Inkomsten genereren met een blog kost tijd en is afhankelijk van wat verkeer. Hoe meer lezers je hebt, hoe aantrekkelijker je bent voor adverteerders. Om een ​​behoorlijk inkomen te verdienen met bloggen, moet je nadenken over het hebben van meerdere inkomstenstromen die uit verschillende bronnen en op verschillende manieren binnenkomen.

Om een goede kickstart te maken met affiliate marketing en geld te verdienen met online bloggen raden wij de Affiliate Marketing Revolutie aan.